search

Πεϊνιρλί με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί

Το απόλυτο party food!

 http://coolartisan.gr/wp-content/uploads/2014/04/x-blue-cheesex-caramelised-onionsx-cool-artisalx-x-x-x-x-x3.jpg

Για τη ζύμη
        
Υλικά

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ αλεύρι κίτρινο, σταρένιο
9 γρ μαγιά σε σκόνη
220 ml γάλα χλιαρό
1 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
1 1/2 κγ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά εως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.

Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τηζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με καθαρή,βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε 30′ λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα μικρά πεϊνιρλί.

Made with Repix (http://repix.it)

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Υλικά
400 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
40 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ζάχαρη
35 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Πασπαλίζουμε να πάει παντού. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Έχει πολύ σημασία ο τρόπος που θα ρίξεις το μπαλσάμικο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το βάλεις σε ένα μπουκάλι που έχει σπρέι για να το ψεκάσεις πάνω από τηγάνι. Αν το ρίξεις απευθείας από το μπουκάλι θα πλημμυρίσει τοτηγάνι και δεν θα απορροφηθεί σωστά. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μεταφέρουμε με ένα κουτάλι το καραμελωμένο κρεμμύδι στα πεϊνιρλί και προσθέτουμε απο πάνω ένα μικρό κομμάτι μπλε τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμέο φούρνο στους 180° για λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

 http://coolartisan.gr/wp-content/uploads/2014/04/x-blue-cheesex-caramelised-onionsx-cool-artisalx-x-x-x-x-x3.jpg



Cool Artisan