Βrunch για το hangover, για ενέργεια στο φουλ τις καθημερινές, για να περάσεις το μεσημέρι της Κυριακής με φίλους, γιατί ξυπνάς αργά και δεν ξέρεις αν πρέπει να φας πρωινό ή μεσημεριανό… Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη, super γρήγορη και πολύ υγιεινή!
Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο νόστιμα super foods. Προέρχεται από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και είναι φυσικά φορτωμένο με μυριάδες απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες (Α, Β, C, E, και Κ) και μέταλλα, όπως ο χαλκός, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επίσης το αβοκάντο στο πρωινό σε βοηθά στον έλεγχο της υπογλυκαιμίας την υπόλοιπη μέρα!
Tip: Σπάνια βρίσκω ώριμα αβοκάντο! Για το λόγο αυτό τα παίρνω ως έχουν και τα αφήνω ακόμα και 3 εβδομάδες μέχρι να είναι έτοιμα για μαγείρεμα! Προσοχή όμως: η περίοδος που είναι ιδανικά είναι πολύ σύντομη, ίσως και λιγότερο από 24 ώρες, οπότε πρέπει να τα τσεκάρεις τακτικά!
Υλικά
- 1/2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο
- Χυμό από ένα λάιμ
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Ψωμάκι για Burger
- 1 αυγό
- Έξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ με το χυμό λάιμ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Με ένα πιρούνι το πολτοποιούμε και κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί
- Τηγανίζουμε το αυγό σε μια κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Απλώνουμε το μείγμα από το αβοκάντο πάνω στο ψωμί.
- Προσθέτουμε το αυγό και από πάνω ρίχνουμε μια πρέζα μπούκοβο
- Σερβίρουμε ζεστό.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ