search

Apricot Marmalade Recipe (3 ingredients)

Πριν από λίγες μέρες έφτιαξα μαρμελάδα με τα πρώτα βερίκοκα που βγήκαν στους πάγκους! Και όλο αυτό για να πείσω τον εαυτό μου ότι το καλοκαίρι είναι εδώ!

A few days ago I made a marmalade with the first apricots of the season trying to convince myself that summer is here!

Apricot Marmalade Recipe, μαρμελάδα βερίκοκο, συνταγή, γλυκό, καλοκαίρι, σπιτική, εύκολη, γρήγορη, απλή, πετυχημένη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

20 μεγάλα βερίκοκα
800 γραµµ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Τα φρούτα  που επιλέγουμε πρέπει να είναι πάντα ώριμα. Τα πλένουμε πολύ καλά, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μικρό πυρέξ εναλλάξ µε στρώσεις από τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε  δύο φορές.

Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να έχει αποκτήσει υφή σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.

Αν φτιάχνεις μαρμελάδα για πρώτη φορά μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο! Κλείνεις το μάτι της κουζίνας περίπου στα μισά. Αφήνεις να εξατμιστούν τα υγρά και μόλις κρυώσεις βλέπεις πόση ώρα χρειάζεται ακόμα για να δέσει. Ανοίγεις το μάτι για ακόμα 7-8 λεπτά περίπου και η μαρμελάδα θα δέσει τέλεια.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

 Apricot Marmalade Recipe, μαρμελάδα βερίκοκο, συνταγή, γλυκό, καλοκαίρι, σπιτική, εύκολη, γρήγορη, απλή, πετυχημένη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Ingredients

20 large apricots
80 gr. sugar
1/2 lemon (juice )

Directions

The fruit we choose must be mature. Wash them thoroughly under clean running water and remove the seeds. Put in small pyrex alternating layers of sugar. Cover with the membrane. Leave them in the refrigerator overnight . During this night mix twice.

The next day the sugar must be melted and have a syrup -like texture. Pour the mixture into a pot with a thick base. Once it starts to boil reduce heat and simmer on medium heat for about 20 minutes, until the jam leaves a layer on the reverse side of the paddle.

In case you make a jam for the first time you may do the following trick! Turn of kitchen about halfway. Allow to evaporate all liquids and let it cool down. Then estimate how much time is still needs to tie.  Let it cook for another 7-8 minutes approximately and jam will perfectly tie.

In the final boiling add the lemon juice and boil for 1-2 minutes. Fill in sterilized jars and store in the refrigerator .

 

Serve With Love

cool artisan instagram γαβριηλ νικολαιδης



Cool Artisan