Αυτή η ζύμη για πίτσα είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει! Η λιγότερο λιπαρή και περισσότερο νόστιμη! Απλώνεται λεπτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδος πίτσας, πεϊνιρλί ή φοκάτσια.
1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Μπορούμε αν θέλουμε να τη βάλουμε στου 50°C στο φούρνο για μισή ώρα για να φουσκώσει καλύτερα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερες μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο για να φτιάξουμε την πίτσα.
Μπορούμε να την καλύψουμε όπως θέλουμε! Εγώ ακολούθησα την αγαπημένη συνταγή με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και πεπερόνι.