Λατρεύω τα σπιτικά ζυμάρια αλλά με κουράζει η ιδέα του ζυμώματος! Ακόμα ένας λόγος που το Mix ‘N Cook της Rohnson έχει κερδίσει επάξια μια θέση στον πάγκο της κουζίνας μου είναι ότι αναλαμβάνει όλα τα βήματα: τόσο το ζύμωμα αλλά και να φέρει το νερό στη σωστή θερμοκρασία – δηλαδή 37°C – για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά. Κι όλο αυτό παίρνει μόλις 10 λεπτά: 5 για την ενεργοποίηση της μαγιάς κι άλλα 5 για το ζύμωμα.
Φυσικά το συγκεκριμένο πολυ-εργαλείο κάνει πολλά περισσότερα. Σου έχω ήδη δείξει:
- Πως να φτιάξεις το τέλειο ριζότο χωρίς βούτυρο και χωρίς κρέμα γάλακτος , με ένα κλικ εδώ
- αλλά και τον πιο βελούδινο κιμά για μακαρόνια που ψιλοκόβει μόνο του όλα τα υλικά, με ένα κλικ εδώ.
Από τις πιο αγαπημένες μου λειτουργίες είναι ότι κάνει τις πιο πετυχημένες σάλτσες, δεμένες και βελούδινες. Εγώ απλά βάζω τα υλικά, τα ψιλοκόβει κι αυτό σιγοβράζει όπως το ορίσω εγώ δίνοντας τέλεια γεύση. Είναι όλες οι μικροσυσκευές σε ένα αφού ζυγίζει, μπλεντάρει, ζυμώνει και μαγειρεύει ενώ παράλληλα μπορεί να φτιάξει ακόμα και σπιτικό γιαούρτι.
Διατροφική ανάλυση ανά πίτσα (1/4 συνταγής):
- Θερμίδες: 695 kcal
- Πρωτεΐνες: 27.3 g
- Υδατάνθρακες: 103.3 g
- Λίπη: 18.5 g
Υλικά
- 300 ml χλιαρό νερό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. ξερή μαγιά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό (για πίτσα)
- 10 γρ. αλάτι
- 40ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ενεργοποίηση της μαγιάς:
- Βάζουμε στο μπολ του Mix 'N Cook το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ζεσταίνουμε 5 λεπτά / 37°C / ταχύτητα 2.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προετοιμασία της ζύμης:
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε 5 λεπτά / λειτουργία ζυμώματος (knead mode).
- Ξεκούραση της ζύμης:
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Διαμόρφωση και ψήσιμο:
- Χωρίζουμε τη ζύμη (αν θέλουμε περισσότερες βάσεις) και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση.