Καλώς ήρθες στη νέα μου σειρά: Mix ‘N Cook Sundays. Από σήμερα και κάθε Κυριακή του Μάρτη σου δείχνω πως μπορείς να αξιοποιήσεις τον απόλυτο βοηθό στην κουζίνα. To Mix ‘n Cook της Rohnson είναι όλες οι μικροσυσκευές σε μια! Ζυγίζει, μπλεντάρει, ζυμώνει και μαγειρεύει ενώ παράλληλα μπορεί να φτιάξει γιαούρτι και βέβαια το πιο νόστιμο ριζότο! Σήμερα σου δείχνω ένα νηστίσιμο ριζότο μανιταριών που όμως το κάνει τέλεια χυλωμένο – στην ειδική λειτουργία – χωρίς να βάλω βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Και το ρύζι είναι τέλεια μαγειρεμένο, μαλακό, σε μια βελούδινη σάλτσα. Ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια είναι το μυστικό για τις πιο μελωμένες και δεμένες σάλτσες. Εξαιρετικά απαραίτητος ειδικά όταν έχεις κόσμο στο σπίτι και θέλεις το φαγητό θα είναι μαγειρεμένο στην ώρα του και να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Διατροφική Ανάλυση Ανά Μερίδα
- Θερμίδες: ~380 kcal
- Πρωτεΐνες: ~7 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~45 γρ.
- Λίπη: ~16 γρ.
- Ίνες: ~3 γρ.
Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν)
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
- 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά vegan επιλογή)
- 500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- 250 ml σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη - εγώ το φτιάχνω στο Milky Harvest της Rohnson
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι & πιπέρι
- Προαιρετικά: 50 γρ. παρμεζάνα (νηστίσιμη ή κλασική)
Εκτέλεση
Προετοιμασία- Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ του Mix ‘n Cook της Rohnson.
- Χτυπάμε 5 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 5 για να ψιλοκοπούν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 λεπτά / 120°C / ταχύτητα 1.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε 5 λεπτά / 120°C / ταχύτητα 1
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 2 λεπτά / 120°C / ταχύτητα 1.
- Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό / 100°C / ταχύτητα 1 να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών, το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε 16 λεπτά / 100°C / ταχύτητα 1.
- Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με παρμεζάνα (νηστίσιμη ή κλασική) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.