search

Ροζ Μακαρονάδα με Παντζάρι, Φέτα και Φυστίκι

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από τις κλασικές μακαρονάδες, αυτή η ροζ εκδοχή με παντζάρι είναι ό,τι πρέπει! Είναι εύκολη, πεντανόστιμη και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, ενώ η βελούδινη σάλτσα της συνδυάζει τη φυσική γλύκα του παντζαριού με την αλμυρή ένταση της φέτας και την κρεμώδη υφή του τυριού κρέμα.

Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται βράσιμο το παντζάρι! Το ψήνεις στο airfryer, ώστε να καραμελώσει ελαφρώς και να αποκτήσει πιο πλούσια γεύση. Στη συνέχεια, το πολτοποιείς μαζί με φέτα, τυρί κρέμα, σκόρδο και χυμό λεμονιού, προσθέτεις λίγο από το νερό των ζυμαρικών και έχεις μια λαχταριστή, ροζ σάλτσα έτοιμη σε χρόνο μηδέν. Ανακατεύεις τη σάλτσα με τα λιγκουίνι, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και απογειώνεις το πιάτο με τριμμένη παρμεζάνα και χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης για τραγανή υφή.

Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα (Συνταγή για 2 Μερίδες)

  • Θερμίδες: ~530 kcal
  • Πρωτεΐνη: ~21 g
  • Υδατάνθρακες: ~62 g
  • Λίπη: ~22 g


Υλικά

  • 200 γρ. λιγκουίνι
  • 150 γρ. Παντζάρι 
  • 80 γρ. Φέτα
  • 50 γρ. Τυρί κρέμα
  • Νερό από τα ζυμαρικά100 ml (ή όσο χρειαστεί για την υφή της σάλτσας)
  • 1 κ.σ.Ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ σκόνη Σκόρδο
  • 1 κτσ Χυμός λεμονιού
  • Αλάτι & πιπέρι: κατά προτίμηση
  • 30 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 20 γρ. Φυστίκι Αιγίνης (ανάλατο, χοντροκομμένο)

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το παντζάρι στο airfryer μέχρι να μαλακώσει
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψημένο παντζάρι, τη φέτα, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το νερό των ζυμαρικών μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά μέχρι να καλυφθούν καλά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και φυστίκι Αιγίνης.
Cool Artisan