search

Ζυμαρικά με σάλτσα ροκφόρ

Ροκφόρ, αχλάδι και καρύδι δημιουργούν την απόλυτη βελούδινη, γλυκιά και πικάντικη σάλτσα για να σερβίρεις τα ζυμαρικά σου! Ακολούθησε τη συνταγή για να πετύχεις υπέροχα βελούδινη σάλτσα! Τα κυβάκια από το αχλάδι δίνουν μια τέλεια γλυκιά νότα σε κάθε μπουκιά ενώ το ψιλοκομμένο καρύδι κρύβει αυτή την τραγανή αίσθηση ξηρού καρπού που κάνει τη γεύση εθιστική.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 500 γρ. Ζυμαρικά (σπαγγέτι, βίδες ή πένες)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 350 γρ. ροκφόρ
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αχλάδια
  • 70 γρ καρύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ξεκινάμε κόβοντας σε λεπτές φέτες το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια
  • Ξεφλουδίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε κυβάκια
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά
  • Προσθέτουμε το αχλάδι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το πιπέρι.
  • Έπειτα προσθέτουμε και το ροκφόρ κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Βάζουμε το καρύδι σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς (χωρίς λάδι) να βγάλει τα έλαια του.
  • Προσθέτουμε και το καρύδι στη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας  τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη σάλτσα μας.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας σάλτσα από πάνω
  • Γαρνίρουμε με λίγο ροκφόρ και ψιλοκομμένο καρύδι
Cool Artisan