search

Κοτόπουλο κλέφτικο

Το πιο ζουμερό, σπιτικό κοτόπουλο, πανεύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι! Θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά η προετοιμασία! Για εσένα που ξεκινάς διατροφή από σήμερα Δευτέρα, αυτό είναι το ιδανικό σπιτικό φαγάκι! Μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα βάζοντας ό,τι τυράκι θέλεις (και light) και βέβαια να μειώσεις το ελαιόλαδο στη sauce μουστάρδας!

Tip: Επιλέγω να μην χρησιμοποιήσω ολόκληρο κοτόπουλο αλλά τα στήθη και τα μπούτια ξεχωριστά γιατί έτσι υπολογίσω καλύτερα τις μερίδες και μειώνω το χρόνο ψησίματος στο φούρνο.

 

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 80 γρ μουστάρδα
  • 2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
  • 1 κτγ ξερή ρίγανη
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 200 γρ. φέτα
  • 3 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά
  • Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια και τη φέτα σε κύβους
  • Κάνουμε μια μακρόστενη τομή στα στήθη κοτόπουλου και τα γεμίζουμε με τα κομμάτια κεφαλογραβιέρας
  • Τυλίγουμε τα κυβάκια φέτας με τα φιλέτα μπούτι και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
  • Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
  • Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάζουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C
  • Έπειτα ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε μερικά κομμάτια γραβιέρας από πάνω και ψήνουμε ξεσκέπαστο για ακόμα 15 λεπτά.
Tip: Μπορείς να ακουμπήσεις τα τελευταία λεπτά το ταψί στη βάση του φούρνου για να πάρει χρώμα και από την κάτω πλευρά.
Cool Artisan