Ζυμαρικά στο φούρνο με τον απόλυτα ελληνικό συνδυασμό: ντομάτα, φέτα, βασιλικό. Προσθέτω κολοκυθάκι για να βρίσκεις ένα τραγανό στοιχείο σε κάθε μπουκιά και γιαούρτι στο τελειώμα για να έχουμε ακόμα πιο δεμένη σάλτσα.
Προτείνω να φτιάξεις αυτή τη συνταγή με μικρά γεμιστά ζυμαρικά όπως ραβιόλι ή τορτελίνια. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποίησεις πένες.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ. φέτα
-
500 γρ. ντοματίνια
-
3 baby κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 200 γρ. γιαούρτι
- 400 γρ ζυμαρικά (ραβιόλι, τορτελίνια ή πέννες)
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό
- Βάζουμε σε ένα φαρδύ ταψί τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω και ανακατεύουμε καλά να ντυθούν όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 με 40 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το γιαούρτι και το ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ξαναωήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά
- Σερβίρουμε και προαιρετικά τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα από πάνω.