Αυτή η συνταγή για τούρτα γιαουρτιού δεν είναι μία ακόμη εύκολη συνταγή για τούρτα με μια γευστική πινελιά από Ελλάδα, αλλά μάλλον είναι κάτι σαν εθισμός. Η απλή βάση φτιάχνεται με δύο μόνο υλικά: μπισκότα και βούτυρο. Η κρέμα φτιάχνεται από τέσσερα: ζελατίνη, γιαούρτι, άσπρη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Στο τέλος, τη γαρνίρεις με γλυκό του κουταλιού βύσσινο που απογειώνει την ιδιαίτερή της γεύση.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη βάση- 200 γρ. μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 280 γρ. γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 350 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
- 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
Για τη βάση- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ένα οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να φουσκώσει.
- Βράζουμε 20 ml νερό.
- Στύβουμε τη ζελατίνα ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε έπειτα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου (το οποίο έχει ήδη κρυώσει) και το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.