search

Τούρτα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Αυτή η συνταγή για τούρτα γιαουρτιού δεν είναι μία ακόμη εύκολη συνταγή για τούρτα με μια γευστική πινελιά από Ελλάδα, αλλά μάλλον είναι κάτι σαν εθισμός. Η απλή βάση φτιάχνεται με δύο μόνο υλικά: μπισκότα και βούτυρο. Η κρέμα φτιάχνεται από τέσσερα: ζελατίνη, γιαούρτι, άσπρη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Στο τέλος, τη γαρνίρεις με γλυκό του κουταλιού βύσσινο που απογειώνει την ιδιαίτερή της γεύση.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 280 γρ. γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 350 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το τόπινγκ
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ένα οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
  • Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να φουσκώσει.
  • Βράζουμε 20 ml νερό.
  • Στύβουμε τη ζελατίνα ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε έπειτα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου (το οποίο έχει ήδη κρυώσει) και το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Γαρνίρουμε την τούρτα με το γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε.
Cool Artisan