search

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΧΥΜΟ ΡΟΔΙ

Η σημερινή τούρτα μπορεί να φαίνεται σύνθετη με τα τόσα υλικά και τις οδηγίες, στην πράξη όμως είναι μια πολύ απλή και κλασσική συνταγή που συνδυάζει ένα πανεύκολο παντεσπάνι με τη διαχρονικά αγαπημένη κρέμα πατισερί.

Για πιο εντυπωσιακό χρώμα, αλλά και επειδή τώρα είναι σε αφθονία, την κάνουμε πιο πλούσια με χυμό από ρόδι. 



Υλικά

Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 10 αυγά
Υλικά για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 50 γρ. λικέρ φράουλα
Υλικά για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκους
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο κρέμα γαλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
  • 80 ml χυμό ρόδι

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη, αλλά δεν ανακατεύουμε! Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 300 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην κάνει γρομπαλάκια.
  • Όταν βράσει το γάλα, το ανακατεύουμε με το μείγμα από το μπολ, αφαιρώντας από τη φωτιά. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και επιστρέφουμε στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε καλά χωρίς να σταματάμε μέχρι να πήξει. Προσπαθούμε να "ψήσουμε" την κρέμα μιας και το "αλεύρι" πρέπει να ψηθεί για να "εξαφανιστεί" η γεύση του. Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.
  • Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Βάζουμε σε ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα, για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε να σταθεί στο ψυγείο.
  • Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγί και διπλώνουμε με μια μαρίζ.
  • Βγάζουμε το ένα τρίτο της κρέμας που εχουμε φτιάξει και προσθέτουμε σε αυτό το χυμό ρόδι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές ροζ χρώμα.
  • Είναι έτοιμη για χρήση.
Για το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  • Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκια διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή σε τσέρκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20΄.
Για το σιρόπι
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό  για 2 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ φράουλας.
Συναρμολόγηση
  • Τοποθετούμε στη βάση το πρώτο  παντεσπάνι.
  • Το ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε από πάνω το 1/2 της λευκής κρέμας.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε από πάνω τη ροζ κρέμας.
  • Τέλος βάζουμε το 3ο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος διακοσμούμε με φρούτα
Cool Artisan