search

Βίγκαν κορμός με χουρμάδες, βρώμη και αμύγδαλο

Και οι vegan τι γλυκά τρώνε;” Μια έρώτηση που ακούω πολύ συχνά και έχει τόσες (μα τόσες) νόστιμες απαντήσεις! Ο σημερινός κορμός είναι ίσως η καλύτερη, πιο νόστιμη και πιο εθιστική απάντηση! 

Χουρμάδες, βρώμη, και κροκάν αμυγδάλου παντρεύονται σε ένα πεντανόστιμο κορμό που είναι ακόμα πιο νόστιμος και από τον κλασικό!

Tip: Στη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ κροκάν αμυγδάλου (βίγκαν) που δίνει πολύ πιο νόστιμη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικό αμύγδαλο.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 400 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. αμύγδαλο (κροκάν)
  • 3 κ.σ. (30 γρ.)λάδι καρύδας
  • 4 κ.σ. (25 γρ.) σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. (40 γρ.)  σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες, τη βρώμη, το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
  • Προσθέτουμε το κροκάν αμυγδάλου και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
  • Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει για 1-2 ώρες.
  • Βγάζουμε από τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο για έως και 10 μέρες.
Cool Artisan