Γράφω σαν κάποιος που λατρεύει από παιδάκι τη Nutella, που μεγάλωσε με Nutella και δεν έχει σκοπό ποτέ να την βγάλει από τη ζωή του. Όμως δεν γίνεται να είναι και κομμάτι της καθημερινής διατροφής, για πολλούς λόγους. Για το λόγο αυτό έφτιαξα μια υγιεινή εκδοχή που χρησιμοποιεί ρεβίθια σαν βάση και παίρνει άρωμα από το φουντουκέλαιο και γεύση από το κακάο και τη λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι πολύ απλή: βάζεις όλα τα υλικά στο blender και τα χτυπάς! Χωρίς να βάλεις καθόλου ζάχαρη.
Tip 1: Μπορείς αν θες να αντικαταστήσεις το σιρόπι σφενδάμου με μέλι
Υλικά
-
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1/4 φλιτζ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
-
40 γρ. κακάο
- 80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ σιρόπι σφενδάμου
-
80 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.σ. φουντουκέλαιο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Λιώνουμε και το βούτυρο καρύδας σε χαμηλή θερμοκρασία σε μια μικρή κατσαρόλα
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα blender
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα