search

Vegan μηλόπιτα κέικ

Μήλο και κανέλα ερωτεύονται με φόντο τις φθινοπωρινές λιακάδες! Μια συνταγή που θα λατρέψεις αν κάνεις βίγκαν διατροφή αλλά ακόμα κι αν δεν κάνεις θα την αγαπήσεις για τη γεύση της.

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι πολύ ελαφριά καθώς δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε αυγά! Φουσκώνει υπέροχα, με τέλεια κυψέλωση ενώ το μήλο καραμελώνει μέσα στη ζύμη! Μια συνταγή που θα γεμίσει το σπίτι σου με φθινοπωρινά αρώματα και καραμελένια γεύση.



Υλικά

  • 240 γρ Plant'd ΔΩΔΩΝΗ κλασική γεύση
  • 400 ml  χυμό πορτοκάλι (και το ξύσμα του)
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ. baking powder
  • 1/2 κτγ baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κτγ κανέλα
  • 2 κτσ μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το επιδόρπιο Plant'd, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη κι ανακατεόυμε.
  • Προσθετουμε και το μίγμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα.
  • Αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες μήλου μαζί με τη μαύρη ζάχαρη κι αναμειγνύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα μήλα στο μπόλ.
  • Καλύπτουμε με λίγο ηλιέλαιο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ ή ταψάκι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 65 λεπτά στις αντιστάσεις.
Cool Artisan