Η ιδέα για αυτό το γρήγορο γλυκάκι μου ήρθε την πρώτη φορά που έφτιαξα vegan καραμέλα. Χτυπώντας κρέμα καρύδας με χουρμάδες στο blender δημιουργείς ένα απολαυστικό κρεμωδες μείγμα που έχει το χρώμα, την υφή και τη γεύση της καραμέλας.
Για να του δώσω χαρακτήρα και περισσότερες υφές το εμπλούτισα με αλατισμένο φιστίκια και το “έκλεισα” μέσα σε μαύρη κουβερτούρα.
Tip 1: Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας και όχι γάλα καρύδας για να πετύχουμε την καραμέλα
Tip 2: Χρησιμοποιώ ταψί σιλικόνης για μάφιν καθώς διευκολύνει το ξεφορμάρισμα. Αν δεν εχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις χάρτινες θήκες για μάφιν.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
-
300 γρ. χουρμάδες
-
100 γρ. αλμύρα φιστίκια
-
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
Καλύπτουμε τη βάση από τις θήκες για μάφιν με λιωμένη κουβερτούρα. Θα χρειαστούμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας για να καλύψουμε περιμετρικά όλη την επιφάνεια. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ "χοντρή" η βάση γιατί δεν θα κόβεται εύκολα.
-
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για να παγώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα σκληρό κέλυφος.
-
Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα καρύδας με τους χουρμάδες μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με το χρώμα και την υφή της καραμέλας. Θα χρειαστεί 5-6 λεπτά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αλατισμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά.
-
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και γεμίζουμε με το μείγμα.
-
Έπειτα καλύπτουμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου. Αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει η κουβερτούρα και να δέσει η vegan καραμέλα.
-
Διατηρείται στο ψυγείο.