search

Συνταγή για την πιο απολαυστική, vegan ζεστή σοκολάτα

Ο καιρός αρχίζει να κρυώνει λίγο, και μας κάνει να αποζητάμε ζεστασιά και comfort food στην κουζίνα. Αυτή η εξαιρετικά υγιεινή, ζεστή σοκολάτα είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.



Υλικά

  • 400 ml γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. (12 gr) άγλυκο κακάο
  • 3 κ.σ. (40 gr) κομματάκια σοκολάτας (χωρίς γάλα)
  • 2 κ.σ. (20 gr) σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένο εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ (μπορείτε να το παραλείψετε αν θέλετε, απλώς κάνει τη γεύση της σοκολάτας πιο έντονη)
  • 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
Προαιρετικά: Σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα, marshmallows, κλπ. για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε όλα τα συστατικά, εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας, σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Θα αφρατέψουν μετά από λίγα λεπτά μόνο αν τα ''χτυπήσουμε'' σε υψηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο και γίνει ελαφρώς παχύρευστο. Δεν θέλετε να το παραψήσουμε γιατί θα γίνει πολύ πηχτό.
  • Το αφαιρούμε από την φωτιά και το ρίχνουμε σε κούπες. Προσθέτουμε marshmallows, κανέλα, κλπ. Απολαύστε!
Tip: Αυτή η δόση είναι αρκετή για 2 κούπες. Αν θέλουμε απλώς 1 μερίδα, τοποθετούμε το υπόλοιπο στο ψυγείο και όταν είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε, το χτυπάμε καλά και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Cool Artisan