Οι καλύτεροι φακοκεφτέδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Με σπιρτάδα από το τζίντζερ και το σκόρδο ενώ δένουν υπέροχα με γλυκοπατάτα.
Tip 1: Τα κεφτεδάκια γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα με βρασμένες φακές αλλά αν δεν τις πάρεις έτοιμες (σε σακουλάκι ή σε κονσέρβα) τότε τις βράζεις για 5 λεπτά, αλλάζεις το νερό και τις βράζεις για άλλα 40. Μέχρι να είναι μαλακές.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 γλυκοπατάτα, περασμένη από το χοντρό του τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από τον τρίφτη
- 1 κυβάκι τζίντζερ, σαν ζάρι, περασμένο από τον τρίφτη
- 200 γρ. φακές, βρασμένες
- 60 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 λεμόνι (χυμό)
- ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις βρασμένες φακές με τη βρόμη και το χυμό από το λεμόνι
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη γλυκοπατάτα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζίντζερ, μπούκοβο, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε να μαλακώσουν εντελώς.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε το μίγμα φακής - βρόμης, το ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε στο air fryer. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε air fryer μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο μας, στους 180°C για 45 λεπτά
- Εναλλακτικά τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.