search

Πένες με λουκάνικο και φέτα

 

Πεντανόστιμο comfort φαγάκι για εσένα που γυρνάς από τη δουλειά και θες να μαγειρέψεις σε ελάχιστο χρόνο! Φέτα, ντομάτα και λουκάνικο συνθέτουν την πιο απολαυστική σάλτσα που φτιάχνεται σε χρόνο dt.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικο πράσου, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 200 γρ μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών (ή ένα κύβο)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα δαρδύ τηγάνι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
  • Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το μετάφερουμε σε μια πιατέλα
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών κι ανακατεύουμε. Εναλλακτικά βάζουμε ένα κύβο.
  • Προσθέτουμε μπούκοβο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη θρυμματισμένη φέτα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα μια μεγάλη κουτάλα από το νερό που έβρσαν τα ζυμαρικά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan