search

Κοτόπιτα στην τοστιέρα

Η πιο εύκολη γέμιση για κοτόπιτα μπαίνει σε τορτίγια και ψήνεται στην τοστιέρα ή σε σχαροτήγανο! Μια πανεύκολη εκδοχή πίτας για γρήγορο βραδινό και για να πάρεις την επόμενη μέρα στο ταπεράκι της δουλειάς.

Tip 1: Μπορείς εναλλακτικά να αντικαταστήσεις την τορτίγια με αραβική πίτα ή ακόμα και με ψωμί.

Tip 2: Ψήνουμε σε τοστιέρα ή εναλλακτικά σε σχαροτήγανο

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο
  • Το μαδάμε με το χέρι. Εναλλακτικά το βάζουμε σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το μίγμα του κοτόπουλου κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος, βάζουμε σε τορτίγια και τυλίγουμε σε wrap
  • Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στην τοστιέρα

Εκτέλεση

  • 6 τορτίγιες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Cool Artisan