Η πιο εύκολη γέμιση για κοτόπιτα μπαίνει σε τορτίγια και ψήνεται στην τοστιέρα ή σε σχαροτήγανο! Μια πανεύκολη εκδοχή πίτας για γρήγορο βραδινό και για να πάρεις την επόμενη μέρα στο ταπεράκι της δουλειάς.
Tip 1: Μπορείς εναλλακτικά να αντικαταστήσεις την τορτίγια με αραβική πίτα ή ακόμα και με ψωμί.
Tip 2: Ψήνουμε σε τοστιέρα ή εναλλακτικά σε σχαροτήγανο
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο
- Το μαδάμε με το χέρι. Εναλλακτικά το βάζουμε σε ένα μίξερ και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί
- Ανακατεύουμε καλά.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το μίγμα του κοτόπουλου κι ανακατεύουμε.
- Τέλος, βάζουμε σε τορτίγια και τυλίγουμε σε wrap
- Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στην τοστιέρα
Εκτέλεση
- 6 τορτίγιες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 200 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
- 1 αυγό
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα