search

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ CUPCAKES ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Οι ετοιμασίες για την Καθαρά Δευτέρα συνεχίζονται! Ανυπομονώ ήδη για τις λαγάνες! Αλλά κυρίως ανυπομονώ για τα γλυκά της Σαρακοστής. Γλυκά όπως αυτά τα νηστίσιμα cupcakes που έφτιαξα με ταχίνι και σοκολάτα!

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 80 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
  • 6 κουταλιές της σπούπας ταχίνι κακάο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
  • Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στο μείγμα ταχινιού.
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού.
  • Ανακατεύουμε όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε πολύ δυνατά.
  • Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινες θήκες και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας. Μπορείς να το κάνεις και σε φόρμα σιλικόνης (όπως έκανα εγώ)
  • Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Σερβίρουμε αφού κρυώσουν με μια κουταλιά της σούπας ταχίνι κακάο από πάνω
Cool Artisan