Μία εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κέικ! Μπορείς να το φας ως ένα δυναμωτικό πρωινό ή το απόγευμα με τον καφέ ή το τσάι σου.
Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 2 γεμάτες κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. κανέλα ή μιξ μπαχαρικών
- 3 μεγάλες μπανάνες, αλεσμένες
- 75 γρ. φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 50 γρ. αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
- 3 κ.σ ταχίνι κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Ανακατεύουμε με λάδι και ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα σκεύος που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο αφού το κέικ πάρει χρώμα.
- Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά (πραιρετικά).
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ταχίνι κακάο.