search

Vegan μπιφτέκια με πατάτες

Τα μπιφτέκια της σημερινής συνταγής μοιάζουν πολύ στην όψη με μπιφτέκια απο κρέας, είναι αφράτα και έχουν υπέροχη γεύση και άρωμα. Ο συνδυασμός από κόκκινα φασόλια και βρώμη είναι ιδανικός για να φτιάξεις τα πιο απολαυστικά σπιτικά, vegan μπιφτέκια ενώ το Parvegano Sweet and Nutty δίνει μια γλυκιά σπιρτάδα στο μείγμα και βάθος στη γεύση.

Tip 1: Μαγειρεύονται στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μην δοκιμάσεις να τα φτιάξεις σε ταψί γιατί θα χάσουν το σχήμα τους και θα απλώσουν.

Tip 2: Το όσπριο που χρησιμοποιώ είναι τα κόκκινα φασόλια γιατί δίνουν ωραία υφή και γεύση. Μπορείς να τα κάνεις και με βρασμένους γίγαντες.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 300 γρ. κόκκινα φασόλια (1 κονσέρβα σουρωμένη)
  • 180 γρ. βρώμη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 50 γρ Parvegano Sweet and Nutty
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Barbeque sauce
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τα μπιφτέκια)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  Για τις πατάτες
  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
  • Βάζουμε όλα τα ύλικα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν ένα "δεμένο" κιμά
  • Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια με διάμετρο περίπου  8 -10 εκ.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα αποσύρουμε.
Για τις πατάτες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στι μέση.
  • Σε ένα φαρδύ ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πατάτες και τέλος το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Cool Artisan