Σήμερα εξελίσσω τις αγαπημένες μου μπάρες με κάσιους προσθέτοντας σοκολάτα και φράουλες. Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη βάση- 70 γρ. αμύγδαλα
- 10 βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 300 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 30 ml σιρόπι αγαύης
- 1 κ.σ. κακάο
- 5 φράουλες, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Για τη βάση- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Tο πατικώνουμε στη βάση της φόρμας με μια κούπα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από τις φράουλες- σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
- Ισιώνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε στο μείγμα. Τις πιέζουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 3-5 ώρες.
- Το βγάζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.