search

Vegan μπάρες με σοκολάτα, κάσιους και φράουλες

Σήμερα εξελίσσω τις αγαπημένες μου μπάρες με κάσιους προσθέτοντας σοκολάτα και φράουλες. Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 10 βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
Για την κρέμα σοκολάτας 
  • 300 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 5 φράουλες, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Tο πατικώνουμε στη βάση της φόρμας με μια κούπα.
Για την κρέμα σοκολάτας
  • Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από τις φράουλες- σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
  • Ισιώνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε στο μείγμα. Τις πιέζουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 3-5 ώρες.
  • Το βγάζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan