Αυτή είναι η βασική συνταγή για οποιοδήποτε banana bread! Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή βερίκοκα, τα αγαπημένα σας μπαχαρικά (όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο) ή ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για έξτρα γεύση.
Υλικά
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μέλι)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
- Πεοσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μέλι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλα.
- Ψήνουμε σε φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
- Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.