search

Τούρτα με κορμό και μους λευκής σοκολάτας

Σήμερα φτιάχνω μια τούρτα με βάση από κορμό σοκολάτας, και όχι παντεσπάνι όπως συνήθως κάνουμε.

Για τον κορμό έχω χρησιμοποιήσει τη συνταγή που έκανα με 5 μόνο υλικά (και μπορείς να την βρεις με ένα κλικ εδώ). Μπορείς ακόμα να την κάνεις με κορμό λευκής σοκολάτας (δες τη συνταγή εδώ), κορμό καραμέλας (δες τη συνταγή εδώ) ή με κορμό μαύρη σοκολάτας με φιστίκι (δες τη συνταγή εδώ). Όποια συνταγή κι αν διαλέξεις για τη βάση το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο.

Tip: Οι αναλογίες που σου δίνω εδώ είναι για τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις και σε ταψί. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και ορθογώνιο ταψί και να το σερβίρεις σαν σοκολατογλυκό.

— Ακολούθησε με στο instagram @gabnikolaidis με ένα κλικ εδώ για συνταγές και χρηστικές συμβουλές κάθε μέρα —

 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη Μους Λευκής Σοκολάτας
  • 300 γρ λεύκη κουβερτούρα
  • 240 γρ κρέμα γάλακτος
  • 320 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 1 βανιλίνη
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπολ με κρύο νερό
Για τη βάση
  • 1 δόση έτοιμου κορμού σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τον κορμό σοκολάτας με βάση τη συνταγή που θα επιλέξουμε. Προιτείνω να κάνεις μια απλή εκδοχή με λίγα υλικά που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τον κορμό σε ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. ή σε ό,τι ταψί έχουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να φουσκώσουν για 5-10 λεπτά
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με τα 240 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια
  • Σουρώνουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη από το νερό και τη ρίχνουμε στο μπεν μαρί ή στο τηγάνι (ανάλοα τι σκεύος χρησιμοποιούμε)
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα 320 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Προσθέτουμε και τη βανιλίνη
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Τέλος, μεταφέρουμε στο τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζουμε όλο το μείγμα λευκής μους πάνω από τον κορμό σοκολάτας και χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε καλά για 2 ώρες ή καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε (για παράδειγμα με φράουλες ή flakes σοκολάτας)
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan