search

Τιραμισού σεμιφρέντο

Κάτι ανάμεσα σε παγωτό και κλασικό τιραμισού, το τιραμισού σεμιφρέντο παγώνει στην κατάψυξη κι έπειτα το αφήνουμε για λίγο στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να είναι αρκετά βελούδινο και δροσερό που όμως δεν λιώνει στο κουτάλι… αλλά στο στόμα.

Τα υλικά είναι απλά κι εύκολα να τα βρεις. Αντί για σαβαγιάρ, χρησιμοποιώ απλά μπισκότα σοκολάτας (αυτά που παίρνουμε από το περίπτερο) τα οποία λιώνω με ένα εσπρεσάκι και τα μεταρέπω σε μια σοκολατένια κρέμα με άρωμα εσπρέσο. 

Tip: Παγώνω το γλυκό μου μέσα σε φόρμα σιλικόνης για εύκολο ξεφορμάρισμα. Αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι φόρμα για κέικ έχεις και απλά να την τυλίξεις με μεμβράνη.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 50 γρ. καφέ espresso (ζεστό)
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
Για την κρέμα τιραμισού
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Για την κρέμα σοκολάτας
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και προσθέτουμε τον καυτό εσπρέσο
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα τιραμισού
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια βελούδινη σαντιγί
  • Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ομογενοποιούμε με το μίξερ χειρός.
  • Βάζουμε σε μια αντικολλητική φόρμα ψησίματος τη μισή ποσότητα από την κρέμα μασκαρπόνε και από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα εσπρέσο.
  • Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το σεμιφρέντο μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Cool Artisan