search

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με ελιές

Ένα πιάτο που μοσχοβολάει Μεσόγειο. Μια συνταγή “ευκολάκι” που θα λατρέψεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά τόσο για το πόσο ζουμερό βγαίνει το κοτόπουλο όσο και για το πόσο υπέροχα δένουν οι γεύσεις. Κάθε μπουκιά φωνάζει καλοκαίρι.

Η λεμονάτη σάλτσα δένει υπέροχα με τις πράσινες ελιές που είναι γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, από την Εδem. Στο τελείωμα μου αρέσει πάντα να προσθέτω λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο δυόσμο, δύο στοιχεία που προσθέτουν σπιρτάδα και φρεσκάδα.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 100 γρ. Ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, Εδem
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε μεσαία κομμάτια
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια ένταση.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μέτρια κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Δεν κουνάμε καθόλου τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρώμα από την κάτω πλευρά.
  • Έπειτα τα γυρίζουμε από την άλλη και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και σβήνουμε με το χυμό του.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να καραμελώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
  • Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τη βάση ενός ταψιού.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη σάλτα από το τηγάνι και αναμειγνύουμε.
  • Προσθέτουμε τις πράσινες Ελιές γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, Εδem στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Cool Artisan