Όπου κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις συνταγή για κορμό σοκολάτας με γιαούρτι. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως, όπως βούτυρο και ζαχαρούχο γάλα, είναι πλούσια και το αποτέλεσμα είναι βεβαίως νόστιμο. Το καλοκαίρι όμως ζητά πιο υγιεινές επιλογές, με λιγότερες θερμίδες που όμως να είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) νόστιμες.
Έτσι λοιπόν, μπήκα στην κουζίνα και άρχισα τις δοκιμές για να φτιάξω έναν υπερ-νόστιμο κορμό στην πιο ελαφριά εκδοχή του! Χρησιμοποιώ κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι στραγγιστό 2% και Τραγανές Μπουκιές Quaker με σοκολάτα. Θα σου πάρει 15 λεπτά να τον φτιάξεις και 3 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου για να παγώσει!
Tip: Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό σε αυτή τη συνταγή αλλά δίνει εξαιρετικό άρωμα. Αν το έχεις ήδη στο σπίτι, αξιοποίησε το. Σε καμία περίπτωση όμως μην το αντικαταστήσεις με βανιλίνη σε σκόνη.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 συσκευασία Quaker Τραγανές Μπουκιές με σοκολάτα (450 γρ.)
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 80 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό να σιγοβράζει και από πάνω στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπάει τη βάση του μπολ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις Τραγανές Μπουκιές Quaker.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και με μια σπάτουλα δίνουμε σχήμα.
- Ρολάρουμε το μείγμα στη λαδόκολλα, δίνουμε σχήμα και τυλίγουμε σφιχτά.
- Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στο τελείωμα σαν καραμέλα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.