Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και υφές. Το φρουτένιο δροσερό μάνγκο, το γήινο προσούτο και η πλούσια σε γεύση γραβιέρα Τήνου, συμπληρώνουν τόσο αβίαστα το ένα το άλλο.
Υλικά
- 2 χούφτες μιξ πράσινης σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, λάχανο)
- 1/2 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
- 3 φέτες προσούτο
- 100 γρ. γραβιέρα Τήνου, κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. ηλιόσπορο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Σε ένα βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα) ή σέικερ βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.