search

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΗΝΟΥ, ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και υφές. Το φρουτένιο δροσερό μάνγκο, το γήινο προσούτο και η πλούσια σε γεύση γραβιέρα Τήνου, συμπληρώνουν τόσο αβίαστα το ένα το άλλο.



Υλικά

  • 2 χούφτες μιξ πράσινης σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, λάχανο)
  • 1/2 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 γρ. γραβιέρα Τήνου, κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορο
Για το ντρέσινγκ:
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα) ή σέικερ βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Cool Artisan