search

Τάρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)

 

Θέλεις γλυκό αλλά δεν θέλεις ζάχαρη; Σου έχω την ιδανική συνταγή: μια τάρτα χωρίς τύψεις αλλά πολύ γεύση. Τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης γίνονται η τέλεια βάση για την πιο σοκο-απολαυστική τάρτα με φιστικοβούτυρο καθώς κλείνουν μέσα τους μια βελούδινη γέμιση σοκολάτας

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
  • 150 ml. vegan κρέμα κάσιους
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
  • Βάζουμε σε ένα blender τα  ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης  και το λιωμένο βούτυρο.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα.
Για την κρέμα
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους, αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan