Ένα πρωτότυπο αλλά εντελώς βελούδινο κι απολαυστικό cheesecake που μας έρχεται από τη χώρα των Βάσκων. Ένα cheesecake που αποκτά μια μαγική, ξεροκαμμένη κρούστα στην επιφάνεια και μέσα του κρύβει την πιο γλυκιά, τυρένια κρέμα. Παρά τη “μαύρη” όψη του, αφήνει στον ουρανίσκο μια καραμελένια γεύση που το κάνει εθιστικό.
Υλικά
- 600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη να διαλυθεί το αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να ενσωματωθεί το κάθε αυγό στο μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Έπειτα προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε για ακόμη μισό λεπτό με το μίξερ χειρός και το μίγμα είναι έτοιμο.
- Ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί με διάμετρο 25 3κ. βάζοντας λαδόκολλα που προεξέχει στο πλάι γιατί θα φουσκώσει πολύ στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 60 λεπτά.
- Έπειτα, βγάζουμε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.