search

Βουτυράτοι, τραγανοί, με ολόκληρα αμύγδαλα σε κάθε μπουκιά. Αυτοί οι κουραμπιέδες λιώνουν στο στόμα, είναι πανεύκολοι στη παρασκευή τους και θα γίνουν η διαχρονική συνταγή που θα φτιάχνεις κάθε χρόνο.

Tip: Οι αναλογίες αρκούν για 30 κομμάτια

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βουτυρο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώσει.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 10 λεπτά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο χτύπημα αυτών των 2 υλικών.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας,προαιρετικά το ανθόνερο, τα κρύα αμύγδαλα κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με τρίμμα
  • Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες (περίπου 30 γρ.) και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν σε σχάρα
  • Έπειτα τους σερβίρουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ανθόνερο και τους κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Cool Artisan