Βουτυράτοι, τραγανοί, με ολόκληρα αμύγδαλα σε κάθε μπουκιά. Αυτοί οι κουραμπιέδες λιώνουν στο στόμα, είναι πανεύκολοι στη παρασκευή τους και θα γίνουν η διαχρονική συνταγή που θα φτιάχνεις κάθε χρόνο.
Tip: Οι αναλογίες αρκούν για 30 κομμάτια
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το βουτυρο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώσει.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 10 λεπτά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο χτύπημα αυτών των 2 υλικών.
- Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας,προαιρετικά το ανθόνερο, τα κρύα αμύγδαλα κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με τρίμμα
- Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες (περίπου 30 γρ.) και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν σε σχάρα
- Έπειτα τους σερβίρουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ανθόνερο και τους κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.