search

#TaperakiProject: Ρεβίθια χωριάτικη με Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος

Ψάχνεις μια σαλάτα που θα πάρεις στη δουλειά να σε χορτάσει αλλά να μην σε βαρύνει; Μια σαλάτα θρεπτική και νόστιμη που φτιάχνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά; Σου έχω έμπνευση!

Σήμερα φτιάχνω μια σαλάτα με αποφλοιωμένα ρεβίθια και την εμπλουτίζω με όλα τα υλικά που παραδοσιακά βάζουμε στη χωριάτικη! Φυσικά εσύ μπορείς να παίξεις και να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ό,τι σου αρέσει για να την προσαρμόσεις στα δικά σου γευστικά κριτίρια. Μπορείς να προσθέσεις κάππαρη, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές ή ό,τι αλλο σου κάνει κέφι. Και βέβαια, να αντικαταστήσεις τη φέτα με ένα ανθότυρο Κρήτης ή μια μαλακή μυζήθρα. Το πιο απαραίτητο στοιχείο όμως είναι τα ντακάκια στη βάση της σαλάτας! Προτιμώ τα Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος για την τυρένια γεύση τους αλλά και γιατί απορροφάνε υπέροχα τους χυμούς από τα τοματίνια και δένουν με τη σαλάτα.



Υλικά

  • 5-6 Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος
  • 200 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα, βρασμένα
  • 150 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φέτα
  • 5-6 ελιές
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χοντροσπάμε τα Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια, τα τοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια φρέσκα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χοντροσπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο μπολ.
  • Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού.
Cool Artisan