search

Halloween Burger με κοτόπουλο

Το burger του Halloween μεταμορφώνεται σε τερατάκι-βατραχάκι! Το τυρί γίνεται δόντια, το αγγούρι μετατρέπεται σε γλώσσα και οι ελιές σε μάτια.



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα burger
  • 1 μπριος για burger
  • 1 κτσ μαγιονέζα
  • 1 φέτα αγγούρι
  • 1 φέτα ντομάτα
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • 1 μπιφτέκι κοτόπουλο
  • 100 γρ. Ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, Εδem

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
  • Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ.
  • Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
  • Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
Για το στήσιμο  
  • Ψήνουμε ελαφρώς τα ψωμάκια
  • Στη βάση του μπριος απλώνουμε τη μαγιονέζα
  • Προσθέτουμε το μαρούλι κι από πάνω το μπιφτέκι.
  • Προσθέτουμε μια φέτα αγγούρι σαν τη "γλώσσα" του τέρατος.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τυρί για να σχηματίσουμε τα δόντια του τέρατος και την τοποθετούμε από πάνω.
  • Έπειτα ακολουθεί η ντομάτα και το δεύτερο ψωμάκι.
  • Τέλος, στηριζουμε τις ελιές με οδοντογλυφίδες για να φτιάξουμε τα μάτια του τέρατος.
  • Σερβίρουμε ζεστό.
Cool Artisan