Το burger του Halloween μεταμορφώνεται σε τερατάκι-βατραχάκι! Το τυρί γίνεται δόντια, το αγγούρι μετατρέπεται σε γλώσσα και οι ελιές σε μάτια.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 μπριος για burger
- 1 κτσ μαγιονέζα
- 1 φέτα αγγούρι
- 1 φέτα ντομάτα
- 1 φύλλο μαρούλι
- 1 μπιφτέκι κοτόπουλο
- 100 γρ. Ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, Εδem
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
- Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ.
- Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
- Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε ελαφρώς τα ψωμάκια
- Στη βάση του μπριος απλώνουμε τη μαγιονέζα
- Προσθέτουμε το μαρούλι κι από πάνω το μπιφτέκι.
- Προσθέτουμε μια φέτα αγγούρι σαν τη "γλώσσα" του τέρατος.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τυρί για να σχηματίσουμε τα δόντια του τέρατος και την τοποθετούμε από πάνω.
- Έπειτα ακολουθεί η ντομάτα και το δεύτερο ψωμάκι.
- Τέλος, στηριζουμε τις ελιές με οδοντογλυφίδες για να φτιάξουμε τα μάτια του τέρατος.
- Σερβίρουμε ζεστό.