search

Pizza Μπακλαβάς

Μια πίτσα με φύλλο κρούστας και λιωμένο τυρί να τρέχει παντού.

Η σημερινή συνταγή ακολουθεί την αρχιτεκτονική του μπακλαβά με τα φύλλα κρούστας, αλλά στη γέμιση μπαίνουν τα υλικά που πάντα βάζουμε στην πίτσα. Μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και πεπερόνι παίρνουν τη θέση των παραδοσιακών ξηρών καρπών.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150 ml σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ μείγμα τυριών για πίτσα (300 γρ μοτσαρέλα για πίτσα και 100 γρ παρμεζάνα)
  • 12 φέτες πεπερόνι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα

_MG_0292

Στερεώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ένα τσέρκι πάνω στα φύλλα. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε περιμετρικά γύρω από το ταψί και κόβουμε το τμήμα που προεξέχει.

_MG_0325

Ξεκινάμε το στήσιμο των φύλλων βάζοντας στη βάση το πρώτο φύλλο κρούστας.

_MG_0301

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του τη σάλτσα ντομάτας.

_MG_0388

Προαιρετικά μπορείς να δώσεις έξτρα γεύση με ελιές, πιπεριές ή ό,τι άλλο θες.

_MG_0396

Συνεχίζουμε με τα τυριά και 4 φέτες πεπερόνι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.  Μοιράζουμε τα πεπερόνι στη βάση, στη μέση και στην κορυφή της πίτσας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά

_MG_0530

Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία κόβουμε και σερβίρουμε.



Cool Artisan