search

#Taperaki.Project | Καλοκαιρινή χορτόπιτα σε κυπριακή πίτα

Super δροσερή και πανεύκολη για τo γραφείο ή και την παραλία! Τώρα το καλοκαίρι όλα γίνονται πιο απλά και πιο εύκολα. Έτσι και η παραδοσιακή χορτόπιτα ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά στο τηγάνι κι έπειτα μπαίνει σε αφράτο ψωμάκι.

 

 



Υλικά

  • 4 κυπριακές πίτες
  • 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • 150 γρ. φέτα (τρίμμα)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα πράσα.
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι.
  • Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
  • Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
  • Τα φέρνουμε στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.
  • Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Γεμίζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στο φούρνο στου 180°C για 10 λεπτά ή στην τοστιέρα.
  • Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μέσα στο σάντουιτς τυρί κρέμα ή γαλοπούλα πριν το ψήσεις.
Cool Artisan