Super δροσερή και πανεύκολη για τo γραφείο ή και την παραλία! Τώρα το καλοκαίρι όλα γίνονται πιο απλά και πιο εύκολα. Έτσι και η παραδοσιακή χορτόπιτα ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά στο τηγάνι κι έπειτα μπαίνει σε αφράτο ψωμάκι.
Υλικά
- 4 κυπριακές πίτες
- 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
- 2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
- 150 γρ. φέτα (τρίμμα)
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα πράσα.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι.
- Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
- Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
- Τα φέρνουμε στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.
- Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γεμίζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στο φούρνο στου 180°C για 10 λεπτά ή στην τοστιέρα.
- Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μέσα στο σάντουιτς τυρί κρέμα ή γαλοπούλα πριν το ψήσεις.