search

Καλοκαιρινή τάρτα κολοκύθι

Σήμερα φτιάχνω μια super αρωματική τάρτα με κολοκύθι, πέστο φυστίκι και θυμάρι. Άκρως ελληνική, παραδοσιακή και ταυτόχρονα σύγχρονη.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για αλμυρή βάση τάρτας (pâte brisée)



Υλικά

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 0,5 εκ και τις παιρνάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο από ένα τηγάνι για να χάσουν λίγο από τα υγρά τους και να θωρακιστούν
  • Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε τα μίσα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  • Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια τα οποία στήνουμε στην επάνω πλευρά της τάρτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Cool Artisan