Σήμερα φτιάχνω μια super αρωματική τάρτα με κολοκύθι, πέστο φυστίκι και θυμάρι. Άκρως ελληνική, παραδοσιακή και ταυτόχρονα σύγχρονη.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για αλμυρή βάση τάρτας (pâte brisée)
Υλικά
- 1 δόση φύλλο τάρτας όπως μπορείς να δεις τη συνταγή με ένα κλικ εδώ
- 300 γρ φέτα τριμμένη
- 200 γρ γιαούρτι
- 100 γρ ανθότυρο
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο φυστίκι
- 5 κολοκυθάκια baby
- 5-6 φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 50 γρ φυστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 0,5 εκ και τις παιρνάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο από ένα τηγάνι για να χάσουν λίγο από τα υγρά τους και να θωρακιστούν
- Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε τα μίσα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
- Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια τα οποία στήνουμε στην επάνω πλευρά της τάρτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε