Τώρα που τα βερίκοκα είναι στην καλύτερη τους φάση, αξίζει να αφιερώσει λίγο χρόνο και να ετοιμάσεις σπιτικές μαρμελάδες!
Τα βερίκοκα φτιάχνουν μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που υπάρχουν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές γλυκές συνταγές όπως αυτά τα αταμικά cheesecake που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
- 800 γραµ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση
- Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
- Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. .
- Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου10. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να έρθει σε θεμοκρασία δωματίου.4
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία ακόμα 2 φορές.
- Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.