Παραδοσιακή και ελληνική, η κοτόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα όλων των παιδιών (κάθε ηλικίας). Χρησιμοποιώ πάντα χωριάτικο φύλλο και τη γεμίζω με όσα περισσότερα ψιλοκομμένα λαχανικά μπορώ. Το σέλερι και το καρότο είναι οι πρωταγωνιστές αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν ό,τι θες! Ακόμα και μελιτζάνα ή γλυκοπατάτα, αρκεί να είναι κομμένα σε μικρά κυβάκια.
Δένω τη γέμιση με αυγό, γάλα, σιμιγδάλι και γραβιέρα ενώ για να δώσω ακόμα πιο πλούσια γεύση χρησιμοποιώ πάντα ένα κύβο κοτόπουλο KNORR. Θα ταιριάξει πολύ να βάλεις ένα πικάντικο τυρί και μια ιδέα από καπνιστή πάπρικα.
Tip 1: Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις τη συνταγή για αυθεντικό χωριάτικο φύλλο. Φυσικά μπορείς να την φτιάξεις και με έτοιμο, κατεψυγμένο φύλλο
Tip 2: Φρόντισε να βγάλεις προσεχτικά όλα τα κόκκαλα από το κοτόπουλο γιατί ακόμα και ένα μικρό κοκκαλάκι μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο.
Υλικά
- 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 800 γρ)
- 1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 2 κλωνάρια σέλερι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1 καρότο (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 2 πράσινα κολοκυθάκια (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
- 1 κύβο κοτόπουλο KNORR
- 3 αυγά
- 400 γρ γραβιέρα
- 1/4 κούπα σιμιγδάλι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια και τα πλένουμε καλά
- Βάζουμε νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο για 30 λεπτά
- Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα μαδάμε με δύο πιρούνια ή με το χέρι μας
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Θα μας πάρει 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο KNORR και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο ,το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγάλι και το γάλα, ανακατεύουμε και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί 40 x 30 εκ και βάζουμε στη βάση το πρώτο χωριάτικο φύλλο. Βάζουμε και τα επόμενα δύο λαδώνοντας καλά κάθε φορά.
- Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
- Τέλος, βάζουμε τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε τα κομμάτια, προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα στη βάση γιατί έτσι δεν θα ψηθεί σωστά
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα
- Τα τελευταία 15 λετπά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα η πίτα μας