Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
- 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή.
- Τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις.
- Πρέπει να μοιάζει σαν το δέρμα μωρού.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και στη συνέχεια την ανοίγουμε για να φτιάξουμε τάρτα ή πίτα