Η ταπεινή ροβίτσα, με την οποία οι αρχαίοι Έλληνες κάποτε παρασκεύαζαν αλεύρι -αλλά και τάιζαν τα ζώα τους- πλέον θεωρείται superfood, καθώς είναι πλούσια σε σίδερο και πρωτεΐνη. Σήμερα, τη χρησιμοποιώ για να φτιάξω μια σούπερ καλοκαιρινή σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Tip 1: Μπορείς να βράσεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο έως μία εβδομάδα.
Tip 2: Δεν χρειάζεται ούτε μούλιασμα ούτε ξάφρισμα καθώς βράζει και είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 κούπα ροβίτσα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 αγγούρι
- 1 αβοκάντο
- 2 baby κολοκυθάκια
- ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- ½ λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- 30 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.
- Προσθέτουμε τη ροβίτσα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το μάτι, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβουμε το αγγούρι και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το αβοκάντο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Κρατάμε στην άκρη μερικές φέτες αβοκάντο για τη διακόσμηση του πιάτου.
- Για τη βινεγκρέτ βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, το κλείνουμε και ανακινούμε μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
- Τέλος, διακοσμούμε με μερικές φέτες αβοκάντο και κορφές δυόσμου.