Σήμερα φτιάχνω μια πανεύκολη συνταγή, τέλεια τόσο για το ταπεράκι στη δουλειά όσο και για ένα γρήγορο βραδινό μόλις γυρίσεις σπίτι. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό φτιαγμένο από τον κόκκο αρκετών διαφορετικών ειδών σίτου και το μοιραζόμαστε ως συστατικό με τις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Σήμερα, το συνδυάζω με λαχανικά και ρεβίθια.
Οι ποσότητες των υλικών αρκούν για 4 μερίδες.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 κούπα πλιγούρι
- 2 κούπες νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
- 1 κούπα λαχανικά κομμένα σε κύβους (καρότο, φασολάκια, πιπεριές)
- ½ κούπα καλαμπόκι
- 1 αβοκάντο
- 4 αβγά
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αβγά για 4 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε το νερό με το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα λαχανικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε στη άκρη για 10 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά.
- Για το dressing: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε σε 4 πιάτα, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, κόβουμε το αβοκάντο στα 4 και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε κάθε πιάτο με ένα αβγό και ένα τέταρτο αβοκάντο κομμένο σε φέτες.