Λατρεύω τόσο τη γεύση του αυθεντικού πέστο όσο και των κάθε λογής παραλλαγών του! Στην εύκολη και γρήγορη εκδοχή που ακολουθεί, ο γευστικός τόνος καθορίζεται από το σπανάκι, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, το δυόσμο και, φυσικά, το σκόρδο! Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον, νόστιμο και… vegan!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 αβοκάντο
- 500 γρ. σπανάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φέτα ψωμί (μπαγιάτικο)
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κλωνάρι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα υλικά.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο.
- Σερβίρουμε πάνω από καυτά μακαρόνια.