Σήμερα ανακατεύω την κλασική συνταγή του πέστο με αβοκάντο και αντί για το “κλασικό” κουκουνάρι χρησιμοποιώ κολοκυθόσπορο!
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 50 γρ. κολοκυθόσπορο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 – 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μερίδα pasta της επιλογής σου
- 3-4 τοματίνια
- 2-3 μικρά μοτσαρελάκια
- λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1κ.γ. κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και την παρμεζάνα, σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο είναι έτοιμο.
- Βάζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε.
- Διακοσμούμε με μοτσαρελάκια, τοματίνια, κολοκυθόσπορο και λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.