Υλικά
(για 12 κομμάτια)
- 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 160 γρ. βασιλικοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (7-8 τεμάχια)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψί το φιστίκι Αιγίνης και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο για να είναι πιο εύκολο να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ.
- Σε έναν μπλέντερ βάζουμε τα φιστίκια, τους χουρμάδες και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε 12 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
- Καταψύχουμε για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
- Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να σκληρύνουν.
- Απολαμβάνουμε άμεσα ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στη συντήρηση του ψυγείου.