search

Σοκολατάκια γεμιστά με φιστίκι Αιγίνης & Γιαούρτι (4 υλικά – Χωρίς Ζάχαρη)

Ένα υγιεινό και γευστικό σνακ, ιδανικό για ενέργεια και απόλαυση χωρίς ενοχές🍫😊 Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα θρεπτικό σνακ γεμάτο ενέργεια. Η διαδικασία είναι απλή: χτυπάμε τα υλικά, τα παγώνουμε και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα είναι δροσερές, σοκολατένιες μπουκιές με τραγανή επίστρωση.

Διατροφική Ανάλυση (ανά κομμάτι)

  • Θερμίδες: ~160 kcal
  • Πρωτεΐνη: ~5g
  • Λίπος: ~11g
  • Υδατάνθρακες: ~10g
  • Φυτικές ίνες: ~2g

 



Υλικά

(για 12 κομμάτια)

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 160 γρ. βασιλικοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (7-8 τεμάχια)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα ταψί το φιστίκι Αιγίνης και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο για να είναι πιο εύκολο να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ.
  • Σε έναν μπλέντερ βάζουμε τα φιστίκια, τους χουρμάδες και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε 12 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  • Καταψύχουμε για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
  • Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να σκληρύνουν.
  • Απολαμβάνουμε άμεσα ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στη συντήρηση του ψυγείου.
Cool Artisan