search

Σεμιφρέντο φιστικοβούτυρο με μελάσα Emelia και σοκολάτα

Σοκολάτα και φιστικοβούτυρο ζουν τον απόλυτο καλοκαιρινό έρωτα σε ένα σεμιφρέντο με ιταλική φινέτσα! Στη σημερινή συνταγή δεν χρησιμοποιώ ζάχαρη αλλά μελάσα και πιο συγκεκριμένα μελάσα Emelia. Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια υπερτροφή, που από μόνη της καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών του ανθρώπου, προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μία μελάσα ανώτερης ποιότητας, διότι δεν είναι προϊόν απόσταξης, δεν έχει καμία επεξεργασία, ενώ παρασκευάζεται από τον συμπυκνωμένo χυμό καλής ποιότητας ζαχαροκάλαμου, με την παλιά παραδοσιακή συνταγή της φυγοκέντρησης και πήξης σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό της δίνει τη μοναδική στο είδος της εξαιρετική γεύση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπτικά στοιχεία του φυτού, που είναι απαραίτητα και πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

 

Tip 1: Μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα για να φτιάξεις τη vegan εκδοχή του σεμιφρέντο.

Tip 2: Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα σιλικόνης (για κέικ) με διαστάσεις 17 εκ. x 30 εκ. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι φόρμα έχεις και να την τυλίξεις με μεβράνη.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 250 γρ. γάλα, 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. μελάσα Emelia
  • 300 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% ή φυτική κρέμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη μελάσα Emelia και το φιστικοβούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα, σε μια γκανάς.
  • Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να έρθει σε θερκοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα, το νερό και αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε το 2/3 από τη γκανάς φιστικοβούτυρου στη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης με αυτό το μείγμα μέχρι τη μέση και προσθέτουμε κουταλιές από τη γκανάς φιστικοβούτυρο και το μείγμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και τέλος με ένα chop stick ή ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και παγώνουμε για 12 ώρες (μια νύχτα)
  • Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε το γλυκό μας από την κατάψυξη και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan