Είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού, είναι ελαφρύ, είναι σοκολάτενιο, φτιάχνεται στο πι και φι και εντυπωσιάζει όποιον το δει. Είναι το γλυκό που θα σε κάνει να ανοίγεις ξανά και ξανά την πόρτα του ψυγείου. Τα υλικά του είναι απλά αλλά πρέπει να είναι ποοιτικά για να έχεις σωστό αποτέλεσμα. Διάλεξε μια καλή κουβερτούρα και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό που ισορροπεί υπέροχα με τη γεύση του το τελικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα δίνει βελούδινη υφή.
Tip 1: Εγώ το έφτιαξα σε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικά ό,τι σκεύος έχεις στην κουζίνα σου, από πυρέξ μέχρι τάπερ.
Δες εδλω το βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive χτυπημένα στο blender
- 120 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
- 500 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση- Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Εναλλακτικά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 17 εκ.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Κόβουμε σε κομμάτια τις δύο κουβερτoύρες και τις μεταφέρουμε σε 2 ξεχωριστά μπολ.
- Τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε καλά κι έπειτα χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
- Ενώνουμε το πρώτο με τη μαύρη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη λευκή κουβερτούρα.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της λευκής κρέμα στη μπισκοτένια βάση που έχουμε προετοιμάσει κι έπειτα προσθέτουμε την άλλη μισή ποσότητα από την κρέμα της κουβερτούρας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και προσθέτουμε το υπόλοιπο από τις 2 κρέμες.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2 ώρες.