search

Πέστο με φιστίκι Αιγίνης

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας πραγματικός θησαυρός της ελληνικής κουζίνας. Το λατρεύω σε όλες τις μαγειρικές του εκδοχές αλλά το καλοκαίρι το χρησιμοποιώ για να φτιάξω ένα απόλυτα πανεύκολο πέστο σε μια σούπερ γρήγορη συνταγή.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα δυνατό blender, λίγο αρωματικό βασιλικό και τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. Η συνταγή είναι vegan και στο σερβίρισμα μπορείς να γαρνίρεις με παρμεζάνα, φυτική ή την κλασική!



Υλικά

Για το πέστο
  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας
Για το στήσιμο του πιάτο
  • 300 γρ ζυμαρικά (πένες ή ό,τι άλλο προτιμάμε)
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε άφθονα αλατισμένο νερό
  • Βάζουμε όλα τα υλικά του πέστο (εκτός από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά) και χτυπάμε στο blender για 2-3 λεπτά. Θέλουμε να μην γίνει το φιστίκι πολτός.
  • Προσθέτουμε και το νερό και χτυπάμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ μπολ όσο είναι ακόμα αρκετά ζεστά.
  • Προσθέτουμε αμέσως το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με έξτρα φυλλαράκια βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.
Cool Artisan