Λατρεύω την παγωμένη λεμονάδα το καλοκαίρι αλλά πάντα προσσπαθώ να μειώσω τις θερμίδες και να την κάνω όσο πιο θρεπτική γίνεται. Οι υψηλές θερμοκρασίες θέλουν αναψυκτικά που σε δροσίζουν χωρίς όμως να επιβαρύνουν τη διατροφή σου.
Έτσι λοιπόν, μπήκα στην κουζίνα κι έφτιαξα μια λεμονάδα με μελάσα αντί για ζάχαρη ή μέλι. Χρησιμοποιώ μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, τη μελάσα από ζαχαροκάλαμο, μια υπερτροφή που από μόνη της καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών του ανθρώπου προκειμένου να παραμένει υγιής.
Tip: Σερβίρουμε πάντα με άφθονο πάγο και προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις λίγο δυόσμο.
Υλικά
- 200 ml χυμό λεμονιού (και το ξύσμα από τα μισά λεμόνια που θα στύψεις)
- 200 ml μελάσα
- 150 ml νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ξύσμα από τα λεμόνια, το χυμό τους και τέλος τη μελάσα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου
- Μεταφέρουμε σε καλά αποστειρωμένα μπουκάλια.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο
- Σερβίρουμε με άφθονο πάγο